De absurditeit van de Dublinverordening:  De reis van een 67-jarige vrouw: Eritrea-Roemenië-Noorwegen-Roemenië-België-Roemenië. 

11/07/2023 
 
Ze wilde haar land, Eritrea, verlaten om zich bij haar kinderen en kleinkinderen in Noorwegen te voegen. Onderweg liet ze haar vingerafdrukken achter in Roemenië.
Toen ze in Noorwegen aankwam, besloot de regering de Dublin-verordening toe te passen en haar in een gesloten centrum op te sluiten en haar terug te sturen naar Roemenië.
 
Vanuit Roemenië besloot ze naar vrienden in België te reizen. Eenmaal in België vroeg ze internationale bescherming aan en werd ze in een open centrum geplaatst. De DVZ ontdekte dat ze ‘gedublineerd’ was en sloot haar op in het gesloten centrum voor vrouwen in Holsbeek. Ze werd opnieuw uitgezet naar Roemenië met een Roemeense EN Belgische escorte op 27/06/2023!
 
Ter herinnering: de Dublinverordening bepaalt welk land verantwoordelijk is voor de asielaanvraag van een persoon op Europees niveau, op basis van een hele reeks criteria. Het meest toegepaste criterium is dat van het eerste land van binnenkomst in de Europese Unie. De autoriteiten bepalen dit land op basis van de vingerafdrukken die mensen hebben moeten achterlaten. 
 
Zowel Noorwegen als België hebben deze vrouw op grond van de Dublinverordening uitgezet naar Roemenië, een land waar ze slechts op doorreis was.
 
#StopDublin
 
 
 
 
Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.