Getuigenissen van burgerplateform. 05/08/2018

De laatste dagen hebben we getuigenissen ontvangen van arrestaties of hulpoproepen…
Blijf ons uw getuigenissen sturen op gettingthevoiceout@riseup.net .
We kunnen niet zeggen dat we het niet wisten!

Zes Minderjarigen in gevaar in Antwerpen:
Op 03/08 Oproep van een migrant aan een gastvrouw
Ze zaten met z’n zessen opgesloten in een vrachtwagen. Een van hen belde ons om hulp te vragen. We hoorden ze op de muren van de truck kloppen en HELP schreeuwen… We dachten hen eerst proberen te situeren, omdat ze in gevaar waren. Tenslotte hebben ze de reflex gehad te bellen naar de 101. De haven politie hebben hen gelokaliseerd en vrij gemaakt uit de container (waarvan de bestemming Egypte was!) Een politie officier heeft gezegd dat ze vrij zouden zijn omdat ze minderjarig zijn.

Getuigenissen van arrestaties
Hallo, ik heb vanochtend, vrijdag 3 augustus 2018, kunnen vaststellen dat op het industrieterrein Wauthier-Braine vier of vijf jonge migranten van Afrikaanse afkomst zijn gearresteerd – waarschijnlijk na een poging om aan boord van een vrachtwagen te gaan. Ze waren volkomen kalm, maar omgeven door een volkomen disproportionele politie-inzet (minstens drie kostuums en een vijftiental gewapende mannen). Ik weet niet wat ze zijn geworden.

Gisteren (1 augustus 2018) ben ik rond 22.00 uur getuige geweest van een arrestatie op het Guillemins liege station.
Twee ongedocumenteerde Soedanezen werden tegengehouden door een controleur aan boord van de Oostendse Welkenraedt-trein (IC519) die vanuit Brussel-Noord vertrok omdat ze een kaartje hadden dat jonger was dan 26 jaar en hun leeftijd niet konden garanderen met identiteitspapieren.
De twee controleambtenaren roepten Securail (3 ambtenaren) bij de uitgang van de trein. Na een fouille (zonder gevaarlijke dingen te vinden, enz.) werd de politie van Luik gebeld en werden de twee migranten naar het Luikse politiebureau gebracht.

Hij is vorige week gearresteerd in de buurt van Gent.
Hij vertelde dat hij 20 uur was opgesloten zonder eten of drinken, vorige week tijdens de extreme warmte en dat hij werd geslagen en mishandeld door de politie en nog steeds last heeft van zijn schouder.

Gisteren omstreeks 22 uur werd A samen met een vriend op de trein gearresteerd door agenten van Securail (naar zijn zeggen: mensen met een rood uniform) en naar het politiekantoor overgebracht. Zijn vriend werd vrijgelaten, hij werd overgebracht naar een gesloten centrum.

Vijf Afghanen werden in Blankenberg gearresteerd op 02/08. Deze 04/08 hebben we geen enkele nieuws meer. Hun télephoons antwoorden niet meer. We sturen een opsporingsbericht naar de platforms

De doortochten

Velen lukken de laatste weken hun doortocht naar Groot britannie en riskeren hierbij hun leven !

DE GRENZEN DODEN!

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.