Dienst Vreemdelingendienst manoeuvreert ten koste van alles om te deporteren.

17/12/2018: De carrousel van opsluitingen/vrijlatingen in stations en parkings in het hele land gaat door.

Alleen al in november meldden de gastheren ons 73 arrestaties, waarvan er 60 in de daaropvolgende dagen werden vrijgelaten, meestal dankzij de snelle tussenkomst van advocaten die dringend in beroep gingen bij de RvV.

Onder de migranten op doorreis in België zijn vandaag , gebaseerd op de aankondigingen van de gastheren van het platform
in het gesloten centrum 127bis: 35 migranten opgesloten in het centrum
in het gesloten centrum Caricole : 3
in het gesloten centrum van Brugge: 51
In het gesloten centrum van Merkplas: 7
in het gesloten centrum van Vottem: 8
En 12 migranten zijn, voor zover wij weten, in de gevangenis gezet.

Dienst vreemdelingendienst tijdens het manoeuvre:

-Om de wettelijke mogelijke beroepen te vermijden, is éénn van de strategieën van de vreemdelingendienst om hun werknemers in gesloten centra te laten vertellen dat de verdediging door een advocaat hun vrijlating zal verhinderen.
Commentaar van een advocaat: “Het is belangrijk om te waarschuwen dat sommige sociale assistenten beweren dat vrijlating mogelijk is zolang ze geen advocaat hebben. Dit is duidelijk totaal onjuist. »
Woord van een gastvrouw: “Het gerucht gaat dat je in gesloten centra minder kans hebt om eruit te komen als je een advocaat neemt en ze het beroemde ontslagpapier dus beter niet ondertekenen. »
In de praktijk zal de afwezigheid van een advocaat het beroep aan de CCE tegen hun aanhouding verhinderen. De opsluiting wordt verlengd in afwachting van een deportatie in de komende weken …..

-Een andere manoeuvre van de Vreemdelingendienst is het blokkeren van informatie over de aanwezigheid van mensen die vastzitten in de centra. Zo werden 8 Syriërs opgesloten in 127 bis. De receptie van het centrum heeft meermaals bevestigd dat ze er niet waren. Dankzij het doorzettingsvermogen van gastheren en advocaten konden we hun sporen vinden (ja, ze waren wel in het centrum!) en er werd op tijd beroep aangetekend voor de meerderheid van hen……..

Getuigenissen:

Enkele getuigenissen van de velen die we krijgen uit de gesloten centra, over het geweld dat gebruikt wordt tijdens de opsluiting en uitzetting van migranten, zonder papieren of asielzoekers:

Getuigenis 1: Een man opgesloten in het gesloten centrum van Vottem vertelt ons: “Ze kwamen hem halen en plaatsten hem in afzondering voor een eerste poging tot uitzetting. Hij was niet gewaarschuwd en kon niemand waarschuwen. Hij had er alle vertrouwen in omdat hij voor de derde keer door de rechtbank was vrijgelaten. De volgende ochtend haalden een tiental politieagenten hem op in zijn cachot, bonden hem vast en brachten hem naar het vliegveld. Hij werd onder dwang naar zijn land van herkomst gedeporteerd. »

Getuigenis 2
“Ik werd naar mijn ambassade gebracht om een laissez passé voor mijn deportatie te krijgen. De ambassade weigerde. Vervolgens heeft de Vreemdelingendienst een afspraak gemaakt bij drie andere ambassades: Kameroen, Centraal-Afrika, Burkina Faso. Ze willen me echt kwijt! »

Getuigenis 3
We ontvingen verschillende getuigenissen van medegevangenen in het gesloten centrum van Caricole over de uitwijzing van een vrouw:
“De sociaal assitente AS is gekomen om haar te zeggen dat zij haar spullen moest nemen om naar de luchthaven te gaan”.
“Het was haar eerste poging en ze was niet gewaarschuwd.
“Ze was ‘s nachts geïsoleerd om gas in haar slaap in te ademen, zodat ze niet zou protesteren toen ze verdreven werd”.
De advocaat was verbaasd dat ze haar zo durfden uit te zetten. Zij heeft het voornemen om een beroep te doen op het Europees Hof voor de rechten van de mens.

 

Tegenover de repressie en de deportatiemachine: laten we ons organiseren tegen de staat en de grenzen!
Tegenover een staat die razzia’s uitvoert, deporteert en onderdrukt: laten we ons organiseren!

Video van een razzia in Ottigni op 17/12/2018 et arrestatie van ge gtuige: VIDEO
Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.