Dienst Vreemdelingenzaken in de tegenaanval!

Snelle interventieploeg van de Dienst Vreemdelingenzaken aan het werk?

Op 25 december 2017 rijdt een vrijwilliger 2 migranten terug naar Brussel. Op de E40 aan Reyers voert de Federale politie een alcoholcontrole uit. Door de aanwezigheid van de migranten vraagt de politie aan de vrijwilliger om ter plaatse te blijven en te wachten. Een tweetal uur later arriveert een wagen met twee personen in burger. De wagen wordt helemaal uitgekamd. De twee migranten worden meegenomen en de chauffeur wordt beschuldigd van mensenhandel.

“Mensenhandel”, dat is valse informatie. Correcte informatie is te vinden op: http://www.liguedh.be/les-documents-des-commissions-thematiques/2899-destination-solidarite- (Frans)
Je rechten ten aanzien van de politie: https://mensenrechten.be/bestanden/uploads/publicaties/Brochure_rechten_arrestant.pdf

https://www.facebook.com/notes/burgerinitiatief-voor-overnachtingen-plateforme-citoyenne/een-illegaal-persoon-helpen-is-geen-misdaad-maar-een-burgerplicht/160397757936081/

 

Een kat-en-muis-spel
Ten gevolge van verschillende gelijkaardige controles op de weg, en rapporteringen van controles op trams en treinen, spelen de vrijwilligers een kat-en-muis-spel met de politie in de hoop controles te kunnen vermijden om zo een arrestatie van hun beschermelingen te voorkomen, of om hen te waarschuwen om een route niet te gebruiken.
Migranten willen niet ter plaatse blijven en willen ten alle koste verder met hun reis. Zij die zich in een gesloten centrum bevinden volgen de laatste geruchten. Ze weigeren vaak de toegewezen advocaat, ze weigeren om asiel aan te vragen. Ze hebben maar één vraag: Vrijgelaten worden uit deze gevangenissen en de vrijheid om zich te verplaatsen.
Advocaten, NGO’s, vrijwilligers kunnen al hun energie steken in het uitleggen van de migranten hun rechten, de boodschap wordt maar zelden gehoord. De migrant die sinds zijn vertrek enkel repressie en valstrikken heeft gekend, gelooft niet in zijn “rechten”, gelooft niet in onze “rechtsstaat”. Het enige dat hij opeist is zijn bewegingsvrijheid.

Nieuws van 27/12/2017 uit 127Bis
Minstens 10 nieuwe personen zijn geplaatst in een vleugel van het centrum. In de tweede vleugel zijn er ook veel nieuwkomers, maar het aantal is ongekend.
Soedan, Erithreë, Syrië, Ethiopië, …
Het centrum zit VOL

Nieuws uit het gesloten centrum in Vottem
Een twintigtal Soedanezen, die al maanden opgesloten zijn, zijn “verdwenen”.
https://www.rtbf.be/info/regions/liege/detail_de-vottem-a-steenokkerzeel-cherche-soudanais-desesperement?id=9798757 (Frans)

Wanneer komt er een moratorium voor de opschorting van arrestaties?
Wanneer zal een beweging de eisen van de betrokkenen hervatten: vrijheid van beweging en vestiging voor iedereen.
VRIJHEID!

Video van een manifestatie voor Steenokkerzeel tijdens de massale arrestatie van Irakezen.

VIDEO HIER

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.