Oproep vanuit het gesloten centrum : “Folteringen in Soudan? En bij u?”

22/12/2017 “Schengengebied bestaat dit nog?”

De gevangenen van het gesloten centrum van Merskplas zijn zeer boos. Een man is naar het gesloten centrum gebracht die over een verblijfskaart beschikt die in Frankrijk geldig is.

Het is niet de eerste keer dat iemand opgesloten zit gedurende maanden in een gesloten centrum, desondanks dat deze persoon een geldige verblijfskaart heeft in het schengengebied, of dit nu in Frankrijk, Nederland of Spanje is ….. Dit zijn regelmatig voorkomende situaties, waarbij mensen maandenlang gevangen zitten alvorens ze naar hun Schengenland teruggestuurd worden. Omwille van soms zeer obscure redenen, worden ze gearresteerd tijdens razzia’s in treinen, trams of op de openbare weg en meegenomen naar een gesloten centrum.

Tijdens deze maanden in gevangenschap verliezen ze hun werk, hun woning. Deze situatie kan heel snel een catastroof voor hun betekenen. Hetgeen ons de gevangenen in deze getuigenis aantonen, is dat de administrative logica van de gesloten centra oncontroleerbaar is en gebalaniseerd wordt. Die gevangenschap is: opheffing van vrijheid door een eenvoudig administratief motief, gevangenschap zonder tussenkomst van een rechter….

Een andere oproep van vrienden van een man: hij werd gedurende 4 maanden in isolatie gehouden in het gesloten centrum van Vottem. Deze week werd hij met geweld overgeplaatst naar het gesloten centrum van Merksplas en daar ook in een isolatie cel geplaatst. Hij had ook een verblijfskaart in Frankrijk enn heeft daar 2 kinderen. Vreemdelingendienst beschuldigt hem van Radikalisatie. Zijn vrienden zeggen dat dit onjuist is en dat er nooit een onderzoek hierover was .
Dit herinnert ons de opsluiting van een man voor dezelfde reden en na maanden vrijgelaten
http://www.gettingthevoiceout.org/testimony-by-an-extremely-dangerous-terrorist/

En laatste oproep van vandaag 22/12/2017: Mevrouw, mijn man zit in een “cachot’ sinds 4 dagen in een gesloten centrum. Is dat wel legaal? Zijn dat geen folteringen?

De gevangenen in het gesloten centrum protesteren: “Bestaat het Schengengebied nog? Waarmee is de dienst vreemdelingenzaken bezig? waar zijn de rechten? Het is puur racisme enkel omwille van een andere huidskleur? Waar dienen de gesloten centra voor? Folteringen in Soudan? En bij u?”

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.