Update 15/01/2017:WIJ ZOEKEN DRINGEND NAAR EN DOKTER VOOR EN MAN IN HONGERSTAKING IN HET GESLOTEN CENTRUM VAN MERKSPLAS Nadat hij een zeer gewelddadige uitzettingspoging heeft ondergaan op 09/01/2017, is S in hongerstaking sinds vorige vrijdag. Wij zoeken dringend naar een dokter die hem kan bezoeken in het gesloten centrum.Dringend door sturen a.u.b.Contact ons op crer.info@gmail.com
——————————————————————————————————————–
10/01/2017: Zware slagen van zijn escorte tijdens een uitzettingspoging: “Wie zijn de criminelen?”
S. woont al tien jaar in België. Hij probeert zijn regularisatie te krijgen sinds zijn aankomst, zonder succes, hoewel hij heeft gewerkt “en de wetten respecteerde” “Ik heb nooit gestolen, zelfs niet voor te eten “. Sommigen van ons hebben hem misschien ontmoet: terwijl hij in de herfst van 2017 op 127 bis werd vastgehouden, kwam hij in contact met activisten na een betoging voor het centrum. . Een paar dagen later werd hij vrijgelaten en wilde hij deelnemen aan een vergadering over de gesloten centra om zijn getuigenis te geven – op zijn verhaal, maar ook over die van mensen die hij in detentie had ontmoet – geïsoleerde jongeren, vaders, gescheiden koppels …
Vervolgens nam hij deel aan een protest tegen de uitzettingen in Soedan en bood hij onderdak aan een voormalige Sudanese medegevangene die na drie maanden in hechtenis was vrijgelaten: “Hij bracht een nacht door bij mij thuis en ging toen naar Frankrijk”.
Eind oktober arriveert de politie bij hem thuis om hem te arresteren. Terug naar de gesloten kist, deze keer naar Merksplas.
Deze dinsdag, 9 januari, onderging S. een zeer gewelddadige poging tot uitzetting, die hij niettemin weerstond. De passagiers van de vlucht reageerden en de kapitein eiste dat S. van boord zou gaan. De agenten begonnen hem opnieuw te slaan. “Ik kende een van hen, degene die het meest sloeg, ik vroeg hem me niet te slaan omdat ik al een gebroken voet had, maar hij deed het hoe dan ook, terwijl de anderen toekeken. .. Wie zijn de criminelen? ”
Zijn medegevangenen bevestigen dat S is gewond is aan zijn hand, oog en schedel.
“Hij kent niemand in Bangladesh, hij is al jaren in België”
“We zijn met gebonden handen. We kunnen niets doen
“Doe iets voor hem s.v.p.”
“Er is een dokter nodig”
Als u een arts kent die naar Merksplas zou kunnen gaan voor een kort bezoek, neem dan contact met ons op via MP of crer.info@gmail.com