Dood in het cachot.

02/02/2017  Persbericht./CRACPE
Een man uit Azerbeidzjan, opgesloten in het gesloten centrum in Vottem, stierf vanmorgen.
Volgens de informatie die we hebben, was hij sinds drie dagen in Vottem en werd hij overgebracht vanuit een ander gesloten centrum. Twee dagen geleden had hij zichzelf verminkt. In antwoord hierop heeft men hem in een isolatiecel geplaatst. Hij werdt er deze morgen dood aangetroffen.

Wat is er precies gebeurd? We weten het niet. Maar wat we wel weten is dat de isolatiecel, ook het cachot genaamd, een gevangenis is binnen de gevangenis en een onmenselijke behandeling is. Dat de isolatie belet een kreet om hulp, ongeacht de oorzaak, te horen en te zien.
We willen eraan herinneren dat het gesloten centrum voor vreemdelingen, een machine is om mensen te deporteren. Om deze deportaties voor te bereiden, moeten ze de weerstand van de gevangenen breken, door opsluiting en psychologische marteling; en als dat niet werkt, aarzelen ze niet om om mensen in isolatie te plaatsen. Deze isolatie wordt vaak weken aan een stuk verlengd in een “speciale” vleugel in het detentiecentrum voor buitenlanders in Vottem. We hebben herhaaldelijk het isolement van “rebellen” die hun illegitieme vrijheidsberoving niet accepteren aan de kaak gesteld, maar ook de opsluiting in isolatie van mensen die daadwerkelijk medische of psychiatrische zorg nodig zou hebben.

Dit zijn de concrete resultaten van het gevoerde beleid door Theo Francken, van het sluiten van de grenzen, het deporteren van 1.000 extra mensen per jaar en het opdrijven van het aantal detenties! Binnenkort zullen kinderen opnieuw worden opgesloten in gesloten centra … en die zullen dan op hun beurt slachtoffers van misbruik zijn!
De CRACPE zal aanwezig zijn, zoals elke week op zaterdag, aan het detentiecentrum Vottem vanaf 16u en roept op voor een brede mobilisatie om het onaanvaardbare aan de kaak te stellen!
En in Brussel zal er een protestactie plaatsvinden op het Muntplein, zaterdag 4 maart om 16 uur!

Woorden uit het gesloten centrum in Vottem

« Il faut faire quelques chose Madame avec vos politiques de merde »

« Un homme a perdu sa vie avec vos politiques de merde madame »

« On est pas des animaux Madame »

« Ils vont continuer à tuer comme ça ? »

« Vous allez bouger quand vous les Belges ? Combien de morts faudra-t-il ? »

« Ici ce matin les gardiens mettent la musique à fond et essaient de nous distraire. Ils ne respectent rien madame ,même pas les morts »

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Dood in het cachot.

  1. Ping : Geïllegaliseerde man dood in Belgische deportatiegevangenis | Doorbraak.eu

Les commentaires sont fermés.