F., een persoon van Marokkaanse afkomst met een mentale handicap, alleen uitgezet naar Turkije

De familie en hun advocaat gaan een terugkeervisum voor F. vragen voor de rechtbank op 19/01/2022.

Als u de familie wil steunen voor de rechtbank, kom dan naar de rechtbank op 19/01/2022 om 8u30 in de Rue des Quatre-Bras om de familie te steunen en voor de terugkeer van F. naar België.

F. is geboren in België in St-Josse-ten-Noode in 2001 en heeft zijn hele leven in België gewoond met zijn familie. F. heeft altijd geestelijke gezondheidsproblemen gehad.

Zijn ouders zijn van Franse nationalitei en Marokkaanse afkomst en hij is bij zijn geboorte door de gemeente als Frans staatsburger geregistreerd.

Eind augustus 2021 gingen F. en zijn moeder op vakantie naar Bodrum in Turkije. Op de terugweg werden zij op de luchthaven Brussel-Zaventem tegengehouden omdat zij geen bewijs van de Franse nationaliteit hadden. Zij hadden gereisd met hun Marokkaanse paspoorten.

Vanaf de luchthaven van Brussel werden F. en zijn moeder naar het detentiecentrum van Caricole gebracht. De moeder van F. werd ziek en testte positief op Covid. Zij bleef een maand in detentie terwijl zij minderjarige kinderen thuis in Brussel had. Na een maand werd ze vrijgelaten om gezondheidsredenen.

F. daarentegen bleef in detentie en werd vervolgens overgebracht naar het gesloten centrum 127bis. Een eerste vlucht naar Turkije werd hem aangeboden, hoewel hij van Marokkaanse afkomst is, maar hij weigerde die. F. heeft grote moeite om zich uit te drukken en zich te oriënteren. Hij legde echter uit dat hij niemand kende in Turkije. Ook zijn zus belde het centrum om de situatie uit te leggen.

Er vond een tweede vlucht plaats en F. kon niet weigeren.

F. werd daarom naar Turkije gedeporteerd. Hij zit momenteel vast in Izmir, zonder enige documenten behalve zijn Marokkaans paspoort. Hij heeft altijd met zijn gezin in België gewoond en is niet in staat de nodige stappen te ondernemen om op eigen kracht naar België terug te keren.
Hij bevindt zich alleen in een derde land waar hij de taal niet spreekt. Hij spreekt ook geen Engels.

Zijn enige “band” met Turkije is dat hij met zijn moeder op vakantie was in een hotel!

Momenteel verblijft hij tijdelijk in een hotel dat door zijn zuster wordt gehuurd. Hij is in volle ontreddering. Zijn hele familie maakt zich grote zorgen om hem.

De wreedheid van de Belgische staat en zijn vastberadenheid om mensen van zogenaamde vreemde origine uit te wijzen kennen geen grenzen. De staat en zijn DVZ zetten schaamteloos mensen uit en sluiten bewust de ogen voor de gevolgen van deze uitzettingen.

De familie en hun advocaat zullen een terugkeervisum voor F vragen voor de rechtbank op 19/01/2022

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.