Grenspolitie: willekeurige en racistische arrestaties 30/09/2021

Grenspolitie: willekeurige en racistische arrestaties 30/09/2021

De laatste dagen worden we dagelijks gecontacteerd door mensen die op de luchthaven gearresteerd worden. Ze bellen ons via het centrale kantoor van een centrum of via een telefoon op de luchthaven.  Ze contacteren ons in paniek omdat ze bedreigd worden met arrestatie en repatriëring. Het gaat om studenten die in België aankomen, toeristen of mensen op doorreis op de luchthaven van Zaventem of Charleroi.Na deze arrestaties horen we zelden nog iets van deze mensen omdat ze opgesloten en geïsoleerd (Covid) zitten in het detentiecentrum Caricole voor repatriëring. Ze hebben zelden de mogelijkheid om ons te waarschuwen, omdat ze geen contacten hebben in België. Ze worden in de daaropvolgende dagen gerepatrieerd zonder dat ze zich kunnen verdedigen.

Laatste oproep van een boze toerist uit een telefoon van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op 29/09/2021: “Als het zo zit, wil ik gerepatrieerd worden, daar hoef je me niet voor op te sluiten. En ik zal geen voet meer in uw land zetten. Sindsdien hebben we niets meer van hem gehoord.
Een ander voorbeeld: de arrestatie van een jonge Congolees die erin geslaagd is verenigingen te waarschuwen en die al twee keer het slachtoffer is geworden van gewelddadige pogingen om hem te repatriëren.https://www.facebook.com/NoeNegrophobiaObservatoryInEurope/posts/2045423445597168.en oproep tot aktie : http://mrax.be/wp/lettre-ouverte-liberez-junior/

Ze worden door de grenspolitie in Zaventem of Charleroi gearresteerd, op een grove en willekeurige manier, zonder enige mogelijkheid om zich te verdedigen. Hun enige manier om niet te worden gerepatrieerd is asiel aan te vragen, wat zij zelden wensen. Indien zij beslissen asiel aan te vragen, worden zij in een gesloten centrum vastgehouden terwijl hun aanvraag wordt behandeld (soms meerdere maanden).

Het is niet ongewoon – en gezien het aantal ontvangen getuigenissen zou men zelfs kunnen zeggen dat het gebruikelijk is – dat mensen met een raciale achtergrond a priori en zonder enig tastbaar bewijs door de grenspolitie ervan worden verdacht te liegen om zich op ons grondgebied te vestigen. Het lijkt erop dat in de verbeelding van de politieagenten die onze luchtgrenzen bewaken, ons land een eldorado is waar “alle ellende van de wereld” naartoe snelt, losjes vermomd als toeristen, studenten, mensen op doorreis of zelfs docenten.

 En bij onze buren : Een rechtbank heeft zojuist bevestigd: “Nederlander zijn is blank zijn” : art hier


DIT IS STAATSRACISME

VRIJHEID VAN VERKEER EN VESTIGING VOOR IEDEREEN

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.