Hongerstaking in gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel 30/09/2021!

Update 02/10 /2021 : Een van hun medegevangenen werd onder dwang gedeporteerd. Hij werd op de luchthaven door de politie geboeid en geslagen, en vervolgens teruggebracht naar het gesloten centrum.

Dit geweld heeft de woede van de hongerstakers, die hun actie voortzetten, nog versterkt.

SOLIDARITEIT

   
Gedetineerden hebben deze morgen gemeld dat er grote verwarmingsproblemen zijn in 127 bis. Afhankelijk van de kamer, zitten de gedetineerden al enkele dagen tot een maand zonder verwarming!  Ze zeggen ons dat ze geen enkele tijdelijke oplossing aangeboden hebben gekregen (dekens, elektrische verwarming…). Ze zeggen ons ook dat de dialoog met de directie over dit onderwerp zo goed als onbestaande is. 

Sinds deze ochtend zijn 11 gedetineerden in een van de vleugels van het centrum 127 bis in hongerstaking.  Ze protesteren tegen de onwaardige omstandigheden waarin ze vastgehouden worden:  

– Problemen met de verwarming   

– Slecht eten    

– Gebrek aan dialoog met de directie    

– Geen medische zorgen behalve medicatie om hen rustig te houden.        

Een van hen vertelde ons: “Gevangenis is beter”.

Een ander: “we worden hier achtergelaten om te sterven”.    “Niets werkt hier”.       

Ze zijn ook erg boos omdat een man zojuist door de veiligheidsdienst is meegenomen voor uitzetting naar Mali (land van herkomst) terwijl hij in Spanje papieren heeft die in orde zijn tot 2024;

Ze zijn erg solidair in het centrum en eisen de vrijheid van allen.         

  

Laten we mobiliseren om dit onmenselijk beleid aan te klagen!   

Solidariteit met de gevangenen       

No Border

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.