Het dagelijks leven in de gesloten centra en oproep voor steun

 
 
Oproepen deze maandag 20/02/2023 vanuit de verschillende Belgische gesloten centra van het collectief Getting the Voice Out
 
 • We vernemen dat in het gesloten centrum van Brugge een vleugel voor vrouwen is heropend. Deze heropening zou in de voorgaande weken hebben plaatsgevonden. Momenteel zitten er een twintigtal vrouwen daar vast
 • Een gevangene waarschuwt ons voor een hongerstaking die al 8 dagen aan de gang is door twee personen van Georgische afkomst, waaronder een zeer zwakke man van 70 jaar. Een moment na het telefoontje van de gevangene wordt zijn telefoon in beslag genomen door de security.
 • Een man in eenzame opsluiting omdat hij een “waarom” durfde te vragen aan een maatregel.
 • Een andere man die al 9 maanden in eenzame opsluiting zit, zegt “Ik word gek”.
 • Oproepen van verschillende gedetineerden die op zoek zijn naar een advocaat, opgesloten sinds 9 tot 11 maanden.
 • Een man vrijgelaten met een bevel om het grondgebied te verlaten (BGV) na 8 maanden opsluiting!
 • Oproep van een man van Marokkaanse afkomst die in Oekraïne woonde (studentenvisum) endie  de oorlog was ontvlucht, gearresteerd in Brussel en naar een gesloten centrum gebracht.
 • Een zeer zwakke man in medische isolatie. Hij heeft een zelfmoordpoging gedaan en lijkt veel te lijden. Het is zeer moeilijk om met hem te communiceren. Zijn zeer zwakke toestand werd bevestigd door een bezoekende NGO.
 • Verschillende mensen van Burundese afkomst wachten op uitzetting naar Kroatië: Meer info hier Voor zover wij weten zijn twee vrouwen en twee mannen al uitgezet. Eén vrouw zou vandaag worden uitgezet naar Zagreb. Op de luchthaven zijn vanmorgen mensen gemobiliseerd om haar situatie aan de passagiers uit te leggen. We wachten op nieuws van haar. Volgende poging om een Burundese man uit te zetten naar Kroatië deze 22 februari. Al deze pogingen naar Zagreb zijn gedwongen en worden begeleid door een politie-escorte ondanks de mogelijkheid om uitzetting wettelijk te weigeren bij de eerste poging.
 • Een groot aantal verzoeken om herlading van hun SIM kaart 
En Twee gescheiden oproepen voor steun:
 
 • -OPLADEN VAN DE TELEFOONS voor gedetineerden in gesloten centra

We ontvangen veel verzoeken voor het opladen van telefoons van mensen die in gesloten centra worden vastgehouden. Vaak is hun telefoon de enige manier om contact op te nemen met de buitenwereld, of het nu gaat om hun familie, vrienden, advocaat of om publiekelijk te informeren over hun situatie.
Of hun arrestatie nu plaatsvond onderweg tijdens hun migratiereis, in hun huis. Of hun familie en vrienden hier zijn of in hun thuisland, het is cruciaal voor hen om hen te kunnen waarschuwen en met hen te communiceren. Zonder uw steun zouden ze daartoe vaak niet in staat zijn.

U kunt deze gedetineerden steunen door een Lycamobile van 10 euro te kopen bij uw kruidenier, nachtwinkel of boekhandel. Stuur ons de pincode die op de herlaadbeurt staat, per e-mail op gettingthevoiceout@riseup.net of per SMS op 0032(0)484026781. Wij sturen dan de code naar de gedetineerden die er om gevraagd hebben. Als het voor u gemakkelijker is, kunt u ook betalen, of nog beter een doorlopende opdracht van 5, 10, 20 euro of meer instellen op de speciaal daarvoor gecreëerde bankrekening:

Collectif Contre Les Expulsions
Banque Triodos BE58 5230 8016 1279 BIC: TRIOBEBB
Communicatie: Lyca

 • -DE STRIJD TEGEN GESLOTEN CENTRA EN GRENZEN ondersteunen

De strijd tegen gesloten centra, deportaties en grenzen (verspreiding van folders, plakken van affiches, publicaties, evenementen, logistieke uitwerking, diverse acties, preventie van repressie) vergen zowel energie als financiële middelen.
Wilt u ons financieel ondersteunen? Doneer dan, of beter nog, stel een doorlopende opdracht in op :

Collectif Contre Les Expulsions
Banque Triodos: BE 13 523045586439
Communicatie: Soutien aux luttes

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.