“Het enige verschil is dat mijn huid zwart is. ‘ Maart 2013

 Getuigenis van een poging tot uitzetting van een vrouw uit de Ivoorkust, gearresteerd op het vlieghaven bij haar aankomst en opgesloten in het gesloten centrum  Caricole. Uiteindelijk werd ze gedeporteerd naar Egypte in een nieuwe uitzettingspoging.

la seule différence c’est que j’ai la peau noire ok

“Onze asielaanvraag werd geweigerd. Ze stuurden ons een ticket voor vertrek op vrijdag om ongeveer 15 uur naar  Egypte.
We gingen akkoord met de terugkeer naar ons eigen land maar  niet  naar Egypte gezien de situatie daar.

Wij vroegen voor een ticket Brussel-Ivoorkust. We hebben de sociaal assistent gesproken, maar hij kon op dat moment niets doen. Dus we vertelden hem dat als ze ons ophaalden wij zouden weigeren.
Het is beter dat we hier blijven tot maandag om de situatie recht te zetten en vervolgens weg te gaan. Ik ben klaar om te gaan op voorwaarde dat we een ticket naar de Ivoorkust krijgen. Op zaterdag zegt onze advocaat  dat ze in staat zijn om ons op te halen, ons te handboeien om ons op een vliegtuig naar Egypte te zetten. Ze zijn inderdaad gekomen en ze  toonden geen begrip.

Ze begonnen me te pesten. Ik zei dat ze me niet konden intimideren, want als ze me pesten, zullen ze de gevolgen daarvan moeten dragen.
Zodra ik dat zei, probeerden ze mijn badge af te nemen. Ik weigerde de badge te geven en ik verstopte  het in mijn beha. Ze riepen er een vrouw bij. De dame was zeer zenuwachtig.
Ze riepen er nog 4 andere mensen bij die begonnen te vechten om de badge af te nemen.
Als de bewaker mijn  telefoon trachtte af te pakken, wilde ik naar  mijn advocaat bellen. Op dat moment voelde ik me zwak en ik viel.
Zo hebben ze me in een wagen gezet. Aangekomen op het vliegveld parkeerde de wagen.
Toen kwamen er vijf mannen voor de wagen staan. Ik had pijn aan mijn borst en ik ging op een stoel bij de ingang zitten. Toen  dachten ze dat ik iemand wou slaan. Toen  kwam er een man achter mij staan en sloeg mij.

Ik vertelde hem dat het enige verschil tussen hem en mij mijn donkere huid is. Ik zei hem: Ik weet niet of je rood of wit bent maar je bent ziek om mij zo te behandelen. De anderen zeiden hem dat hij moest stoppen. Ik kwam in ademnood maar gebruik geen ventolin meer want dat heeft geen effekt meer op mijn lichaam. Ik had hier meer dan twee uren last van. Ik bleef rustig, ben een beetje gaan liggen. ”

En je zit nu in het gesloten centrum 127 bis?

Ja

En  je wil terug naar de Ivoorkust , maar niet naar Cairo?

Ja, op dit moment is de situatie in Egypte  niet stabiel. Momenteel is er een crisis in Egypte. Wie kan me verzekeren dat de vliegtuigen opstijgen in Egypte?

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to “Het enige verschil is dat mijn huid zwart is. ‘ Maart 2013

  1. Ping : “Het enige verschil is dat mijn huid zwart is. ‘ Maart 2013 | Occupy Belgium | Scoop.it

Les commentaires sont fermés.