Ze sloegen mijn hoofd tegen de stoel !!

12/06/12 Dit getuigd een Iranese man die grof geweld onderging tijdens zijn laatste uitzetting. Twee dagen later is hij opnieuw in een isoleercel geplaatst om vervolgens uitgezet te worden naar Turkije en dan naar Iran.

(FR) :

Tabassage-avion-Iranien_01

Gisteren was hij op het vliegveld voor zijn tweede uitzetting. Er waren 7 politieagenten aanwezig. Een van hen had hem in de cel gezet en hem gevraagd of hij naar Iran wilde vertrekken. Hij antwoordde dat hij daar niet naartoe wilde. De agent had hem gevraagd waarom hij niet wilde vertrekken, hij had hem geantwoord dat zijn leven daar gevaar liep.

Hij wilde zijn familie niet in de steek laten, zijn vrouw en zoon zijn hier.Hij is nu 1 jaar en 3 maanden in Belgie. Zijn vrouw en zoon leven hier, maar zijn nu vertrokken naar kennissen. Nu vragen ze hem zijn vrouw en zoon achter te laten en terug te keren naar Iran. De 7 politieagenten hebben hem vreselijk geslagen.

Eerst hebben ze hem in een cel gezet, vervolgens in een busje en later in het vliegtuig. Hij schreeuwde “ik wil niet vertrekken, ik wil niet vertrekken”. Ze hebben toiletpapier en zakdoeken in zijn mond gestopt om hem het schreeuwen te beletten.

Ze hebben zijn hoofd tegen de bank in het busje geslagen. Ze hebben ook hun handen op zijn keel gezet om te zorgen dat hij niet kon schreeuwen. Ze hebben hem ook geschopt. Twee dagen lang had hij overal pijn.

Iets anders is, dat toen hij in het vliegtuig schreeuwde dat hij niet terugwilde, de passagiers de stewardess vroegen waarom hij zo schreeuwde. De stewardess antwoordde dat die meneer een beetje gek was, dat hij ziek was. De piloot weigerde hem aan boord te houden. Hij had gezien dat de man heel veel pijn had en dat hij wellicht aan boord zou sterven.

De politieagenten hebben meerdere malen gevraagd aan de piloot om hem toch mee te nemen.Ze zeiden 3 keer :”Je moet deze man meenemen”. De piloot antwoordde 3 keer dat hij deze meneer niet meenam. Tenslotte heeft de piloot geweigerd de man nog langer aan boord te houden. De passagiers begrepen niet waarom hij niet naar Iran wilde vertrekken. Ze dachten dat hij gek was.

 

Toen ze het vliegtuig verlieten, zij ze direct met de auto teruggekeerd en hebben hem  weer in een cel gegooid voor 2 en een half uur, voordat ze hem  terugbrachten naar Merksplas.

 

Gisteren was het de dag van de vluchtelingen…..en zijn asielverzoek is geweigerd.

 

Alle politieagenten waren gewelddadig. Ze hebben hem zelfs tegen de vliegtuigdeur gegooid als een beest.Zijn handen en voeten waren vastgeplakt. Hij had overal pijn, overal ! De dokter heeft gisteren gezegd dat dat normaal was en niet erg.

De directrice van Merksplas zei hem direct naar zijn cel te gaan zodat anderen hem niet zo zagen. Hier doet de dokter niets, hij geeft alleen paracetamol en iboprufen.

Hij heeft nog geen klacht ingediend bij de maatschappelijk werk.

 

Hij vraagt of iemand hem wil bezoeken in het centrum Merksplas.

 

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Ze sloegen mijn hoofd tegen de stoel !!

  1. Ping : STOP de vernietigende werking van het Belgische migratiebeleid | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.