Massa-arrestaties en nieuws uit de gesloten centra 26/05/2018

 

Vreemdelingendienst vult de honderd plaatsen in onze kampen die gesloten centra worden genoemd, plaatsen die werden vrijgegeven naar aanleiding van de aangekondigde razzia’s in het Noord station en het Maximilienpark.
Na de mobilisatie van het burgerplatform en de lekken van het politieoptreden heeft het Vreemdelingendienst ervoor gekozen om migranten discreter op te vangen op hun migratieroute. Tientallen van hen werden de afgelopen weken gearresteerd en worden nu vastgehouden, terwijl anderen zijn vrijgelaten na uren in een cel te hebben gezeten en geweld dat neerkomt op marteling te hebben ondergaan.

Zij vulden onze kampen één per één: op 23 mei was Vottem , op 24 mei Merksplas en op 25 Brugge.

Bij onze vorige evaluatie waren 70 van de 85 mensen die in onze kampen waren opgesloten, ofwel in België ofwel in een ander Europees land vrijgelaten, nadat ze soms maandenlang bleven opgesloten. Velen van hen hebben na hun vrijlating hun migratieroute naar Groot-Brittannië of een ander Europees land hervat.
http://www.gettingthevoiceout.org/gastherenvrouwen-hun-gasten-en-het-beleid-10052018/

Dit zal waarschijnlijk ook het geval zijn voor de nieuwe arrestanten.
Men vraagt zich af waar deze razzia’s en opsluitingen voor dienen. Om alle asielzoekers en mensen zonder papieren te ontmoedigen? Hun cijfers verhogen?, het beleid van “voor een streng maar rechtvaardig migratiebeleid” te bevestigen, zegt Theo Francken?

In het 127 bis detentiecentrum blijft de situatie explosief, begin mei zijn er hongerstakingen begonnen die nog steeds lijken plaats te vinden, ook al is er zeer weinig informatie tengevolge sterke druk op de gedetineerden om geen contacten te nemen met de buitenwereld. Sommige “weerspannige” gedetineerden zitten al een maand in de “cachot”, anderen zitten in medisch isolement. Een man met epilepsie is in een zeer verontrustende toestand.
http://www.gettingthevoiceout.org/epileptische-aanvallen-en-hongerstakingen-in-detentiecentrum-127-bis-14052018/

In het centrum van Caricole zijn 5 gevangenen ontsnapt, waarvan één door Theo Francken beschreven wordt als islamist…
Ter herinnering, een man was enkele maanden opgesloten in het detentiecentrum Vottem, verdacht van een terrorist. Uiteindelijk werd hij vrijgelaten… Zijn interview hier http://www.gettingthevoiceout.org/temoignage-dun-grand-terroriste/

Sluit de gesloten centra, neen aan onze Kampen van migranten. http://www.gettingthevoiceout.org/gesloten-centra-onze-belgische-campen-mei-2018-engl/

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.