Massieve hongerstaking in gesloten centrum Caricole

15 gedetineerden, waaronder verscheidene Syriërs, begonnen op 16/06/2022 een hongerstaking in het gesloten centrum Caricole om hun vrijlating te eisen. Deze zaterdag 18 juni hebben zij ons opgebeld; zij zijn al 3 dagen in hongerstaking en vragen om steun. Zij eisen hun vrijlating en hun bewegingsvrijheid. 

Hier het relaas (in FR https://stuut.info/Centres-fermes-127bis-et-Caricole-un-samedi-apres-midi-11-juin-2022-396 ) van enkele actievoerders aanwezig op een samenkomst voor de gesloten centra Caricole en 127bis op 11 juni 2022.

Na de actie van 11/06 ontvingen we vele oproepen van gedetineerden die hun woede, hun moeilijkheden en hun onbegrip over dit systeem van “gevangenis” uitschreeuwden. Ze beweren dat hun detentie illegaal is en dat ze geestelijk en lichamelijk worden gemarteld. Zij eisen hun rechten, hun vrijheid, bezoeken, bekwame advocaten om zich te verdedigen. Sommigen onder hen bedanken ons voor de steun: “We wisten niet dat er ook mensen waren die ons steunden en onze vrijlating eisten.” “Waarom asielzoekers in de gevangenis stoppen?”

Ce contenu a été publié dans Nouvelles des centres, Politique migratoire, Récits de luttes. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.