Nieuws uit de gesloten centra, 6 april 2012

Nieuws uit de gesloten centra, 6 april 2012

Sinds de 2 chartervluchten naar Guinee en Congo zijn velen bevreesd en bang voor een nieuwe collectieve vlucht.

Volgens sommige bronnen worden nieuwe collectieve vluchten voorzien naar Congo eind april en naar Guinee in juni… Er bevinden zich momenteel veel Congolezen en Guinezen in de asielcentra.

We stellen ook de arrestatie en opsluiting in gesloten centra van een zeker aantal Afghanen vast. Chartervlucht richting Afghanistan?

De dagelijkse uitwijzingen zijn zeer talrijk. Veel gevangenen worden in de centra onder druk gezet en aanvaarden geconfronteerd met het geweld bij de uitwijzingen zich niet te verzetten.

Velen willen niet dat we over hun situatie praten. Sommigen verzetten zich meerdere keren tegen hun uitwijzing en leven van procedure tot procedure, van uitwijzingspoging tot uitwijzingspoging, soms al gedurende maanden.

Merksplas

In een vleugel van het centrum is op 4 april een hongerstaking begonnen. Diezelfde avond rukte de politie aan en werden de hongerstakers in een cel gezet of naar een ander centrum overgebracht.

127bis

Een dame die in het ziekenhuis was opgenomen heeft vorig weekend van de gelegenheid gebruik gemaakt om te ontsnappen!

In het Paasweekend zijn minstens 4 uitwijzingen gepland, naar Congo, Ivoorkust en Kameroen.

Vottem

Een Koerd is sinds een week in hongerstaking. De CRACPE (Collectif de Résistance Aux Centres Pour Etrangers) en de Koerdische gemeenschap organiseren op zaterdag 7 april om 16u. een steunbijeenkomst aan het centrum.

Een Congolees gaat zondag uitgewezen worden. De CRACPE roept op om om 8.45u. samen te komen op de luchthaven (vlucht naar Kinshasa.)

www.gettingthevoiceout.org

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.