OPROEP ; Verzameling van telefoontjes voor gedetineerden in gesloten centra en oproep voor opladingen van hun telefoons

 
  • Verzameling van telefoontjes voor gedetineerden in gesloten centra

Gedetineerden in gesloten centra hebben recht op een kleine telefoon (zonder camera) om contact op te nemen met hun familie, hun advocaat of andere diensten. De telefoon werd hen geleend door de administratie van de gesloten centra. (zie intern reglement https://www.gettingthevoiceout.org/wordpress/wp-content/uploads/2021/07/Loi-Wet.pdf)

Sinds enkele weken vernemen we dat nieuwkomers in bepaalde centra geen telefoon meer krijgen, maar die voor 25 euro moeten kopen,  Velen van hen kunnen nu geen contact meer hebben met de buitenwereld.

Wij kunnen de verzamelde telefoons opsturen of u de namen van de betrokkenen geven zodat u ze zelf kunt opsturen.

Contact : gettingthevoiceout@riseup.net

  • OPLADEN VAN DE TELEFOONS voor gedetineerden in gesloten centra

We ontvangen veel verzoeken voor het opladen van telefoons van mensen die in gesloten centra worden vastgehouden. Vaak is hun telefoon de enige manier om contact op te nemen met de buitenwereld, of het nu gaat om hun familie, vrienden, advocaat of om publiekelijk te informeren over hun situatie.

Of hun arrestatie nu plaatsvond onderweg tijdens hun migratiereis, in hun huis. Of hun familie en vrienden hier zijn of in hun thuisland, het is cruciaal voor hen om hen te kunnen waarschuwen en met hen te communiceren. Zonder uw steun zouden ze daartoe vaak niet in staat zijn.

U kunt deze gedetineerden steunen door een Lycamobile van 5 of 10 euro te kopen bij uw kruidenier, nachtwinkel of boekhandel. Stuur ons de pincode die op de herlaadbeurt staat, per e-mail op gettingthevoiceout@riseup.net of per SMS op 0032(0)484026781. Wij sturen dan de code naar de gedetineerden die er om gevraagd hebben. Als het voor u gemakkelijker is, kunt u ook betalen, of nog beter een doorlopende opdracht van 5, 10, 20 euro of meer instellen op de speciaal daarvoor gecreëerde bankrekening:

Collectif Contre Les Expulsions

Banque Triodos BE58 5230 8016 1279 BIC: TRIOBEBB

Communicatie: Lyca

!

 
 
Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.