Bericht van de gedetineerden van het gesloten centrum 127 bis 15 juli 2014

Ze worden behandeld als dieren. Geen respect, geen enkele rechten. Sommigen hebben geen juridische bijstand. Bij ernstige ziekte, kunnen ze een dokter niet zien. Als je er een wilt zien, moet je 3 of 4 dagen wachten. De arts luistert niet naar hun klachten, onderzoek hen niet en geeft een pil.

Ze zijn het beu alle dagen getuigen te zijn van gewelddadige deportaties mdoor een tiental agenten. Ze zijn het beu getuigen te blijven van nieuwe aankomsten van gearresteerde mensen die soms jaren in Belgïe verblijven, soms kinderen hebben, werk hebben ……

En op op 14 juli om 22:00 was het te veel: sommigen hadden hun eten niet gekregen tengevolge de slechte wil van een “racistische cypier”. Allen hebben als protestaktie geweigerd te eten die avond.

Na een afspraak met de directrice van het centrum, werden drie van hen in eenzame opsluiting (cachot) geplaatst, de drie die hadden durven proberen om een ​​dialoog met de directrice te starten.

Na de arrestatie van hun kameraden, zijn ze in opstand gekomen en schreeuwden ze”Vrijheid!” door de ramen naar een aantal mensen die verzameld waren voor het centrum.

En vanavond, 15 juli,besloten 25 van hen voor te gaan met een hongerstaking als teken van protest, met de hoop aandacht te kunnen trekken van media’s en solidariteitsbewegingen te krijgen van buitenuit
.
Verklaring van de Gedetineerden :

Naar aanleiding van het gebrek aan media-informatie over de gebeurtenissen van 14 juli 2014
http://www.rtl.be/info/belgique/faitsdivers/1108815/intervention-de-la-police-au-centre-ferme-127-bis-pour-contenir-une-emeute-liee-au-ramadan

Verklaren wij dat:

JA, Ramadan werd door de direktie van het centrum gerespecteerd en we kregen onze maaltijden om 22 uur en 3 uur ‘s morgens.

JA, op 14 juli waren we kwaad toen sommigen van ons niet hun maaltijden kregen en toen 3 van ons werden geplaatst in een isoleercel, omdat ze geprobeerd hadden een ​​dialoog te starten met de directrice van het centrum.

JA, we blijven vechten tegen de opsluitingen en tegen onze slechte levensomstandigheden in de gesloten centra.

JA, we zijn slachtoffers van deze Belgische en Europese migratiebeleid, net als vele anderen in heel Europa.

En JA, we zullen blijven vechten tegen de gesloten centra en voor de vrijheid!

Getekend: Gedetineerden van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.