Waarschuw je Albanese en Kosovaarse vrienden

 In de gesloten centra zijn er sinds enkele weken heel wat Albanezen en Kosovaren verzameld.

De strategie van de dienst Vreemdelingenzaken is om zich gedurende een bepaalde periode te concentreren op een bepaalde nationaliteit, en om hun uitzetting te organiseren met het akkoord van het land in kwestie en in samenwerking met bepaalde vliegmaatschappijen.

Momenteel worden de Albanezen en de Kosovaren individueel uitgewezen, vaak met geweld. Een indirecte getuige deed verslag over een persoon die “opstandig” was,  een inspuiting kreeg, en vervolgens in Pristina ontwaakte.

Over het algemeen worden ze ‘s morgens vroeg in hun woonst opgepakt.

Het is niet uitgesloten dat andere arrestaties zullen plaatsvinden en dat er binnenkort een charter wordt georganiseerd, net zoals in 2012:
http://www.gettingthevoiceout.org/charter-naar-albanie-op-24-oktober-georganiseerd-door-frontex/

Waarschuw uw Albanese en Kosovaarse vrienden en buren.
Zelfs als ze denken dat ze in orde zijn, doen ze er goed aan om op hun hoede te zijn: sommige gedeporteerden hadden nooit een uitwijzingsbevel gekregen, en dachten in het bezit te zijn van een legaal verblijfsdocument.

Ze bevonden zich op de lijst van uit te wijzen personen, lijsten die aangelegd worden door de dienst Sefor van Vreemdelingenzaken. Vervolgens ontvangt de politie van de gemeente waar de personen verblijven die op die lijst staan, het bevel van Sefor om de personen in kwestie op te halen en te arresteren.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.