Geen contract om kinderen op te sluiten

Tralies op een logo: dit is wat een collectief van burgers tekenen in een video om de bouw van de gesloten familiale eenheden naast het 127bis centrum aan de kaak te stellen.
Doelstelling? De betrokkenheid van het bouwbedrijf Lareco Bornem NV in de bouw van dit nieuw gesloten centrum aanklagen. Behalve dit bedrijf, willen deze burgers  “degenen die actief samenwerken in de uitvoering van de onmenselijke migratiepolitiek van de regering” aanklagen.


De bouw van de gesloten familieenheden is bijna voltooid en concretiseert de wens van de federale overheid families met kinderen opnieuw op te sluiten met de bedoeling hen uit te zetten.
 Volgens onze laatste informatie zou deze vleugel operationeel kunnen worden vanaf maart 2018.

Het bouwbedrijf Lareco Bornem NV werkt bewust samen met de uitvoering van deze onwaardige en onmenselijke beslissing. Het is verontrustend te vinden op hun Facebookpagina een foto van het werk uit een artikel van de Standaard (14/09/2017) met als legende: “De werken aan het asielcentrum voor de gezinnen met minderjarige kinderen zijn gestart” en “Honderd organisaties tegen het detentiecentrum voor gezinnen met kinderen “.

Met  een wit masker willen zij de ‘onzichtbaarheid’ van die opgesloten mensen en kinderen aankaarten en  de onderbreking van de werken  eisen.

“Weinig mensen zijn  op de hoogte van het bestaan van die centra en de detentievoorwaarden die de opgesloten mensen ondergaan. Van opsluiting tot uitzetting, het geweld van het migratiebeleid bereikt zijn climax met gesloten centra “, verklaart een burger.

In een mail verzonden op 24 januari, getekend door een vijftiental Franstalige en Nederlandstalige organisaties*, vragen zij Lareco hun medewerking met dit project, waarbij de grondrechten van gezinnen, illegitiem beroofd van hun vrijheid worden geschonden, te stoppen en openbaar uit te spreken over de opsluiting van kinderen in België. Deze mail bleef zonder antwoord. 

Oproep tot actie !

Wij nodigen u uit Lareco Bornem NV met mails te overbelasten, Facebookberichten en -comments op hun pagina te posten en hen op te bellen om uw verontwaardiging te uiten. Dit alles, meerdere keren per week als mogelijk.

info@lareco-bornem.be 

https://www.facebook.com/LarecoBornemNv/ 

+32(0)3 890 68 80

Hieronder vindt u een type mail, wijzigbaar volgens uw inspiratie.

MAIL:

Ik heb vernomen dat uw bedrijf Lareco Bornem NV instaat voor de constructie van de familiale afdeling van het gesloten centrum 127bis. Dit gebouw heeft, zoals u het perfect weet, tot doel kinderen op te sluiten, enkel op basis van hun verblijfsstatuut.

Daarbovenop, hebt u een artikel van De Standaard van 14 september 2017 gedeeld, dat ‘100 organisaties’ vernoemt, die zich tegen ‘het opsluitingscentrum voor families met kinderen verzetten’. Het is dus in eer en geweten dat u met deze politieke beslissing instemt.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa en de Federale Ombudsman hebben zich duidelijk tegen dergelijke maatregelen uitgesproken.

Wij vragen u paal en perk te stellen aan deze werken.

CRER • Getting the Voice Out • Coordination des sans-papiers de Belgique – Coördinatie van mensen zonder papieren • Ligue des droits de l’Homme • Ciré • Brussels Platform Armoede • Association pour le droit des étrangers • Le Monde des Possibles • Comité des Élèves Francophone • Défense des enfants international Belgique • Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés • MRAX • CRACPE • Voix des Sans-papiers de Bruxelles et de Liège • Beweging voor Kinderen en Jongeren zonder papieren

Ce contenu a été publié dans Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.