Getuigenis van Sow, gearresteerd en opgesloten in een gesloten centrum

22/09/2016

Getuigenis op ZIN TV http://zintv.org/Sow-temoigne-depuis-le-centre

Wij hebben Sow telephonisch kunnen bereiken. hij is in gevangenschap sinds maandag 19 September in Brugge samen met 12 andere mensen zonder papieren. Zij werden gearresteerd tijdens de razzia op een bezet gebouw in Molenbeek. Het gebouw is reeds meer dan 2 jaar bezet door de groep “Voix sans papiers”, een groep mensen zonder papieren die vechten voor hun rechten en campagne voeren met andere groepen zonder papieren verzameld in ” de coordinatie van de Mensen zonder papieren”. Sow vertelt dat de gespierde interventie begon om 5u30 ‘s morgens met een helikopter en 200 manschappen die aankwamen met disproprotionele brutaliteit. Een twaalftal inwoners werden gearresteerd! Na de lichaamsfouilleringen volgden handboeien en barcode nummers .De vrienden werden vervolgens opgesloten in de kelder om vervolgens naar het gesloten centrum in Brugge gereden, na een stop bij de centrale politiekazerne in Brussel. Ze werden gedurende uren geboeid, waardoor zij protesteerden, maar dit resulteerde in een opsluiting in isolatiecellen.
Eenmaal opgesloten in het gesloten centrum, was er solidariteit, waardoor de blijvende overtuiging dat enkel strijd kan leiden tot een regularisatie.

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.