Getuigenissen van gevangenen die dubbele straffen uitzitten en OPROEP TOT STEUN

19/09/2023
 
DUBBELE STRAF: “Ik heb mijn straf tot het einde uitgezeten. Waarom word ik een tweede keer gestraft? Omdat ik een buitenlander ben? Dat is discriminatie.”
 
De dubbele straf maakt deel uit van het arsenaal van de vreemdelingendienst om mensen te straffen die ooit “de orde hebben verstoord” of een overtreding hebben begaan. Dankzij deze praktijk kan de Dienst Vreemdelingenzaken mensen die al jaren in België wonen, terugsturen naar een zogenaamd land van herkomst. https://www.gettingthevoiceout.org/dubbele-straf-of-verbanning-een-methode-van-racisme/
 
Onder onze contacten hebben we gehoord dat Vreemdelingendienst deze dubbele straf onbeperkt toepast: mannen van 50 of 60 jaar, die al tientallen jaren in België wonen en Belgische kinderen en soms kleinkinderen hebben, worden opgesloten met het oog op uitzetting; na overtredingen worden ze beschouwd als “een gevaar voor de openbare orde” en wordt hun verblijfsvergunning ingetrokken. 
 
Getuigenis :
 
“Ik heb 3 maanden in de gevangenis gezeten voor een kleine fout die ik 2 jaar geleden heb gemaakt. En 2 jaar later kwamen ze me zoeken om me terug te sturen naar mijn land. Ik woon al 40 jaar in België, ik heb hier kinderen die meerderjarig zijn en de Belgische nationaliteit hebben. Wat is dat voor onzin?”
 
UPDATE: Twee van deze mannen werden gedwongen uitgezet op de collectieve vlucht van Frontex op 12/09/2023. Een van hen had vrijwillige terugkeer aangevraagd https://www.gettingthevoiceout.org/collectieve-deportatie-frontex-vanuit-brussel-naar-drc-on-11-septembre-2023/
 
——————————————————————
 
DRINGENDE OPROEP voor telefoonherlading
 
We ontvangen een groot aantal verzoeken om herlading van mensen die in detentiecentra vastzitten. Hun telefoon is vaak hun enige contact met de buitenwereld, of het nu gaat om familie, vrienden, hun advocaat of om hun situatie publiekelijk bekend te maken.
Of ze nu worden gearresteerd op hun migratieroute of in hun woonplaats, of hun familie en vrienden zich hier of in het land bevinden, het is van cruciaal belang dat ze hun naasten kunnen waarschuwen en met hen kunnen communiceren. Velen van hen zouden daar zonder jouw hulp de middelen niet voor hebben.
Je kunt deze gedetineerden steunen door een Lycamobile opwaardeerbon van €10 te kopen bij je plaatselijke kruidenier, nachtwinkel of boekhandel. Stuur ons de pincode die op de opwaardering staat naar ons e-mailadres gettingthevoiceout@riseup.net of sms het naar ons telefoonnummer 0032(0)484026781. We sturen de code naar alle gevangenen die erom vragen.
 
Als het makkelijker voor u is, kunt u ook betalen of, nog beter, een doorlopende opdracht geven voor  10, 20 euro of meer op de speciale rekening:
    
    Collectief tegen uitzettingen
 Triodos Bank BE58 5230 8016 1279 BIC: TRIOBEBB
 Communicatie: Lyca
 
Geef dit bericht door aan je vrienden en kennissen.
 BEDANKT voor hen.
 
 
Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.