Ontsnapping uit het gesloten centrum Caricole in Steenokkerzeel


Vijf gevangenen ontsnapten uit het gesloten centrum op 04/10/2022

Het Caricole-centrum is een van de detentiecentra die door de Belgische staat zijn opgericht. Zijn functie is het vasthouden van mensen die op luchthavens en aan de grenzen zijn aangehouden. 
Het gaat onder meer om mensen die bij iemand op bezoek kwamen of als toerist  en niet over de vereiste papieren beschikten om het land binnen te komen. Deze mensen worden gerepatrieerd naar hun land van vertrek. Anderen vragen internationale bescherming aan en worden op de luchthaven aangehouden omdat hun aanvraag door de luchthavenpolitie en de vreemdelingendienst als verdacht wordt beschouwd. Zij worden opgesloten in het Caricole-centrum in afwachting van de behandeling van hun asielaanvraag. 
De gedetineerden zijn momenteel getuige van verschillende zeer gewelddadige uitzettingen, waaronder die van een Irakese man die naar Burundi is uitgewezen. Alle gedetineerden waren zeer geschokt door deze uitzetting.

Op 04/10 ‘s avonds kozen 5 gedetineerden voor de vrijheid en verlieten het centrum (onze autoriteiten noemen dit een ontsnapping).

We hebben geen nieuws over de ontsnapte gevangenen. 

Veel sterkte voor hen!
STOPDEPORTATIES

Ce contenu a été publié dans Nouvelles des centres, Récits de luttes. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.