Samenkomst tegen nieuw gesloten centrum verboden – 18/12/11 (NL en FR)

De repressie en het racisme jegens buitenlanders nemen hand over hand toe:

De voorbije weken waren we getuige van het racistische geweld tegen de Congolese betogers in Matongé, zowel op straat als tijdens de administratieve aanhoudingen.
Het opsluiten van mensen in gesloten centra omwille van hun nationaliteit is structureel geweld op zich, komt daar nog het fysieke geweld bij in dit niemandsland tussen clandestiniteit en deportatie.
Maar er is ‘beterschap’ op komst, de regering Di Rupo staat voor een humaan en kordaat asielbeleid. Het monument voor dit humane beleid wordt ongetwijfeld “De Caricole“, het nieuwe gesloten centrum in Steenokkerzeel.

In 2010 werd de bouwwerf al geblokkeerd door activisten, maar nu staat de opening voor de deur, en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan.

Zondag 18 december 2011 afspraak om 14u aan het station van Nossegem: Stop de opsluiting!

oproep

Ce dimanche 18 décembre, 150 personnes s’étaient rassemblées à la gare de Nossegem pour marcher vers le centre fermé 127bis et découvrir le 127ter, toute nouvelle prison qui accueillera bientôt, et avec fierté, les dangereuses personnes – femmes et enfants compris – qui sont parvenues à pénétrer notre sacro-saint territoire belge.

 vidéoPhoto’s en photo’s , des radios , ( Et un coup de gueule ! )

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.