SMS van een Iraanse vluchteling, opgesloten in 127bis.

SMS gesprek tussen een gevangene van 127bis en een vrijwillige bezoekster van het centrum

12/12/2010, 20h02

Bedankt voor uw antwoord. Mijn naam is XX. Ik ben Iraniër. Ik spreek Perzisch maar ik heb een vertaalster die Nederlands spreekt. Ik zou u zeer snel willen ontmoeten. Help me aub.

16/12/2010, 16h58

Ik moest voor de rechter verschijnen morgen maar mijn advocaat belde me om te zeggen dat het Hof een negatief advies gaf zonder mijn aanwezigheid en één dag op voorhand! Is dat democratie?

Help me alstublieft, er blijft niet veel tijd meer over voor mij.

19h57

Ik was op de luchthaven voor mijn deportatie vandaag maar ik heb geweigerd en ik ben terug in het deportatiecentrum. Er zal een uitspraak morgen zijn. Bedankt om me te volgen.

20u34

Ja het is mijn eerste deportatie, naar de Tsjechische Republiek.

17/12/2010, 14u31

Neen, ik spreek niet goed Engels. Het is schandalig: ik heb de rechter niet gezien, enkel de cel en de handboeien. Ik haat België. Alstublieft, zeg mij, ben ik een dier of een mens? Ben ik een vluchteling of een schuldige?

14u38

Mijn advocaat is niet naar het tribunaal gekomen en ik was helemaal alleen. Ik ben 6 uur in de gevangenis gebleven. Bent u lid van de Verenigde Naties?

21/12/2010, 17u40

Hoi! Hebben jullie nieuws van de advocaat? Hij antwoordt niet meer op zijn telefoon.

19u13

HARTELIJK DANK!

24/12/2010, 11u44

Hoi! De advocaat heeft mijn dossier gisteren niet meer gelezen. Ik heb niet veel tijd meer. Help me, alstublieft!

16u54

Mijn vertaler heeft met de advocaat gepraat. Hij heeft gezegd: “Bel me volgende maandag”. Ik denk dat hij zich niet meer inzet voor mijn dossier en mijn probleem. Ik heb schrik volgende donderdag al een vlucht te hebben!

17u25

Ik wil naar het tribunaal gaan en mijn rechten verdedigen. Sorry, ik weet dat u Kerst aan het vieren bent en dat ik uw tijd in beslag neem. Vergeef me. Gelukkig kerstfeest!

28/12/2010, 12u10

Hoi! Ik moet donderdag voor het gerecht komen.

13u28

Mag ik voor het Hof spreken of niet?

17u13

Mijn advocaat antwoordt niet. Als het Hof een negatieve beslissing neemt, wat kan ik dan doen?

30/12/2010, 14u11

Hoi, ik ben terug van het tribunaal. Ik heb geen antwoord ontvangen van het Hof. Ze gaan vanavond of morgen antwoorden.

17u31

Het antwoord van het Hof is negatief maar mijn advocaat vertelde me dat dit vonnis enkel over mijn invrijheidsstelling ging, en dat er een ander vonnis zal zijn voor mijn uitwijzing. Maar ik ben bang dat ze me een uitwijzingsticket zullen geven vòòr het volgende vonnis. Ik weet niet wat ik kan doen?

31/12/2010, 11u18

Ik weet dat u me veel geholpen heeft, bedankt voor alles, maar ik ben moe, ik wil terugkeren, ik heb de democratie in België niet gezien…

Op 7 januari 2011, werd XX uitgewezen naar de Tsjechische Republiek en misschien vanaf daar verder naar Iran.. België kan hem niet meer uitwijzen naar Iran, gezien het het eerste land van de Schengen zone waar de vluchteling werd geïdentificeerd de asielaanvraag moet goedkeuren (in dit geval de Tsjechische Republiek). In feite betekent het terugsturen van een vluchteling naar het eerste Schengen land waar hij werd geïdentificeerd, meestal niet meer dan een tussenstop.

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.