Voorkom een gedwongen deportatie naar Marokko! 09/11/2021

UITZETTING GEANNULEERD !

Voorkom een gedwongen deportatie naar Marokko! 

De man met wie wij contact hebben en die op het punt staat te worden uitgezet, verblijft sinds 2010 in Europa. Hij vroeg asiel aan in 2014 in Duitsland. In België heeft hij een kort verblijf in de gevangenis achter de rug en is daarna als “misdadiger” overgebracht naar een gesloten centrum, waardoor hij een dubbele straf ondergaat die door vele organisaties, waaronder ons collectief, aan de kaak wordt gesteld.

Hij wil naar Duitsland waar hij vrienden heeft en waar hij asiel heeft aangevraagd. Hij zegt dat hij sinds 2017 de buitenkant van een gevangenis niet meer heeft gezien en dat hij vrijgelaten wil worden!

De dienst vreemdelingenzaken boekte hem een vlucht met politiebegeleiding op woensdag 10 november 2021 naar Casablanca. Hij heeft zijn covid-test geweigerd, maar ze zeggen dat hij op de luchthaven nog een test moet doen en zelfs als hij weigert, zal hij toch het vliegtuig in moeten omdat hij gevaccineerd is.

Hij is bang om naar Marokko te gaan, hij zal daar in de gevangenis worden gegooid en door de politie worden mishandeld. In Marokko is hij helemaal niet vrij, er is daar niets voor hem. 

Hij zal proberen zijn deportatie te weigeren en vraagt om onze hulp om zijn deportatie te voorkomen.

Hij heeft net een asielaanvraag ingediend. Als DVZ deze asielaanvraag niet afwijst, zal de vlucht worden geannuleerd. We zullen van hem horen rond het middaguur op de 10e.

Vlucht AT 833, SN 4053: vertrek 17.10 uur

Bijeenkomst op de luchthaven op woensdag 10 november om 15.00 uur om aan de passagiers uit te leggen dat hij niet naar Marokko wil, dat deze deportatie gedwongen is en dat zij dit kunnen voorkomen door dit te zeggen tegen de piloot van het vliegtuig, die wettelijk de enige verantwoordelijke is voor het vliegtuig.

#BrusselsAirlinesStopDeportations

#Stopauxdoublespeinesracistes

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.