OPROEP na gewelddadige uitwijzingspoging op Ryanair-vlucht naar Cyprus – 09/08/2022

 
 
 
Solidariteit aktie in het vliegtuig tijdens de poging tot deportatie van M!
Veel passagiers zouden hebben gefilmd
 
Oproep om deze passagiers te vinden voor mogelijke getuigenissen en om hen rechtsbijstand te verlenen als ze vervolgd worden;
Oproep tot het verzamelen van video’s die door sommige passagiers zijn gemaakt.
Contact gettingthevoiceout@riseup.net ou whatsapp 0032473628733
 
 
Deze Syrische man, M., werd in april op de luchthaven gearresteerd en opgesloten in het detentiecentrum van Caricole. Hij had 4 jaar in Cyprus doorgebracht waar hij “voorlopige papieren” had. Hij was het wachten beu, leefde in precariteit en wilde zijn geluk elders zoeken. Vreemdelingendienst besloot hem naar Cyprus terug te sturen volgens de Dublinprocedure. Zij probeerden hem vier keer uit te zetten. 
 
M. weigert echter categorisch om naar Cyprus terug te keren.
 
Bij zijn derde poging om te worden uitgezet, waarschuwde hij de passagiers, die reageerden en eisten dat hij uit het vliegtuig zou worden verwijderd.
 
Op 9 augustus 2022, de dag van een vierde uitwijzingspoging met de Ryanair-vlucht Charlerloi-Paphos (Cyprus), gingen twee mensen om 4 uur ‘s morgens naar de luchthaven om de passagiers te waarschuwen. Tijdens de uitwijzingspoging werd M. vastgebonden aan de voeten en handen, werd hij meerdere keren geslagen, onder meer op zijn borst en handen. Enkele passagiers meldden zich en filmden de acties van de politieagenten, die hen vroegen te stoppen en zeiden dat het verboden was te filmen. Na heftige discussies tussen politieagenten en passagiers werden M.  uit het vliegtuig gehaald. Hij werd overgebracht naar het gesloten centrum 127bis. Hij lijdt aan verwondingen over heel zijn lichaam en een externe dokter zal een rapport komen opmaken.
 
Laten we alle uitwijzingen voorkomen. Een uitwijzing is per definitie gewelddadig.
 
 
Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.